Voip Almeer IT
Voip

Voordelen van VoIP

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven voor VoIP. Maar wat zijn nou echt de voordelen van VoIP voor een organisatie? Waarom zou je als bedrijf overstappen als je al telefonie hebt en alles werkt? Wij zetten de voordelen op een rij. 

Flexibel
Dankzij VoIP-telefonie zijn bezette lijnen verleden tijd. Je kan op hetzelfde nummer zoveel gelijktijdige gesprekken voeren als dat er toestellen zijn. Ook kan je overal bellen waar je internet hebt. Dit betekent dat je op kantoor, onderweg en zelfs thuis kan bellen vanaf je zakelijke nummer. Ideaal voor thuiswerkers.

Daarnaast zijn het aantal telefoonnummers schaalbaar. Dit betekent dat wanneer jouw bedrijf groeit, deze dienst gemakkelijk met je mee groeit. Maandelijks bepaal je zelf hoeveel je nodig hebt en of opschalen (of afschalen) nodig is. Zo betaal je nooit meer te veel.

Lagere kosten
Doordat je niet langer werkt met een fysieke telefooncentrale bespaar je jouw organisatie veel kosten. Zo betaal je alleen voor het aantal apparaten wat ook daadwerkelijk wordt gebruikt en betaal je niet meer voor onderhoud, reparatie en vervanging. Ook zijn de vaste belkosten vaak goedkoper dan wat je gewend bent. Zeker als jouw bedrijf zaken doet in het buitenland zijn de tarieven voor VoIP zeer voordelig.

Grotere functionaliteit
Van inzichten en statistieken in het gebruik van telefonie tot voicemail afluisteren en doorzetten naar e-mail, gemakkelijk doorverbinden en tijdschema’s toepassen waarbij je zelf bepaalt welke nummers op welke tijdstippen mogen bellen. Heb je als organisatie veel thuiswerkers dan is vooral de laatste een ideale optie om er zeker van te zijn dat er geen privé telefoontjes worden gemaakt met een bedrijfstelefoon.

Maar wat nou als het internet wegvalt?
Een goede vraag met een antwoord waar iedereen blij van wordt. Hoewel dit zelden voorkomt, kan het natuurlijk dat internet tijdelijk wegvalt. Omdat VoIP via het internet werkt, betekent dit dat ook de telefonie dan niet meer werkt. Gelukkig is het in te stellen dat wanneer een storing gedetecteerd wordt, inkomende berichten automatisch worden doorgestuurd naar van te voren vastgestelde mobiele telefoonnummers.

VoIP via Almeer IT
Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Almeer IT helpt jouw organisatie verder!

Live chat offline